För några veckor sedan testade jag även på receptet från filmen. Vi har ganska många tomater som inte vill mogna klart i detta busväder så jag tyckte det var bortkastat att inte äta dom. Kommer inte ihåg vart jag hittade receptet men jag skriver upp det i alla fall:
STEKTA GRÖNA TOMATER
2 pers
- 150 g pasta
- 2-4 gröna tomater
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 ägg
- 3 msk grädde
- 1 dl ströbröd
- ca 40 g riven parmensanost
- 3 dl olja till fritering
- 2 vitlökskylftor
- Ev. kajenpeppar
Skär tomaterna i centimetertjocka skivor. Blanda vetemjöl, salt och peppar på en tallrik. Vispa ihop ägg och grädde på en annan tallrik. Blanda ströbröd med parmesanost på en tredje tallrik. Vänd tomaterna först i mjölblandningen, sedan i äggsmeten och tillsist i ostbrödet. Tryck till så att paneringen fastnar och låt tomaterna vila på en bräda. Hetta upp olja sakta i en gryta el panna, ca 180 grader. Krossa vitlöken och fritera, ta upp när den är ljusbrun, den får inte brännas! Fritera några tomatskivor i taget. Smaksätt nykokt pasta med 1 msk av vitlöksoljan. Krydda tomatskivorna med grovmalen svartpeppar och ev. en nypa kajenpeppar. Servera genast med pasta.
Tips - se till att tomaterna är helt genomstekta och mjuka inuti, annars smakar det lite surt.
Tips - se till att tomaterna är helt genomstekta och mjuka inuti, annars smakar det lite surt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar